vineri, 23 iulie 2010

esalonare datorii initiativa PC

1. Preşedintele Filialei PC Caras Severin , Domnul Ioan Tundrea informeaza carasenii ca pot semna in continuare petitia STOP BOC si la sediul PC Caras Severin de la BLOCUL 800
http://www.stopboc.ro/
Băsescu a pledat pentru impozitarea tuturor veniturilor, inclusiv a pensiilor. „Sper ca de la 1 ianuarie Guvernul să vină cu o altă măsură de genul mărim TVA cu câteva procente şi să introducă impozit pe orice venit, inclusiv pe pensii", a declarat Basescu. În opinia lui, judecătorii Curţii Constituţionale au luat decizia legată de reducerea pensiilor abordând speţa politic,

2. Daniel Constantin: Cerem ministrului Agriculturii să promoveze de urgenţă hotărârile de Guvern necesare acordării de despăgubiri pentru culturile calamitate

Cerem ministrului Agriculturii să promoveze de urgenţă Hotărârile de Guvern necesare acordării de despăgubiri pentru culturile calamitate. Este vorba de Hotărâri solicitate expres de Ordonanţa 14/2010 la articolul 5 fără de care nu pot fi acordate ajutoare de stat pentru remedierea daunelor provocate de catastrofe naturale sau evenimente excepţionale, pentru compensarea producătorilor agricoli pentru pierderile cauzate de condiţii climaterice nefavorabile şi pentru plata primelor de asigurare, aşa cum sunt prevăzute de articolul 4 al Ordonanţei.

Este de datoria ministrului Agriculturii să urgenteze emiterea acestor acte normative măcar acum, în al doisprezecelea ceas, pentru că fără ele fermierii vor rămâne şi în 2010 fără sprijin în urma calamităţilor naturale.

Inundaţiile nu ar fi adus o creştere atât de dramatică a preţului la alimente precum cea prognozată de producători, de circa 8 procente, dacă ministrul Agriculturii Mihail Dumitru s-ar fi implicat în sprijinirea producătorilor. Reducerea subvenţiilor pentru fermieri, lipsa notificărilor ministerului către Comisia Europeană pentru obţinerea unor forme noi de ajutor pentru agricultură, creşterea TVA, dar şi lipsa legislaţiei pentru despăgubirea fermierilor în caz de calamităţi naturale vor duce la o scumpire a alimentelor pe care o vor resimţi toţi românii.


3 Initiativa PC DE ESALONARE A DATORIILOR LA INTRETINERE .
Tăierea subvenţiei la căldură, variante din vest: creşteri spectaculoase de preţ, facturi neplătite, datornici şi falimente.

Criza se va simţi cu adevărat doar la iarnă. Aceasta este expresia cel mai des întâlnită în discuţii când vine vorba de cum se simte criza economică în România. Se spune că la momentul la care statul va tăia subvenţiile la căldură, românii vor plăti cel puţin dublu gigacaloria. Din informaţiile pe care le deţinem, tăierea subvenţiilor statului la căldura livrată populaţiei nu poate fi evitată.
Cert este că, cel mai probabil, din iarnă, gigacaloria livrată populaţiei nu va mai fi subvenţionată de stat şi e posibil ca în unele localităţi nici măcar autorităţile locale să nu-şi mai acopere partea lor de subvenţii. În acest caz, facturile de la iarnă se vor dubla cu siguranţă. Vestul ţării, conform analizei realizate de ziarele trustului Inform Media, are tarife destul de piperate când vine vorba de gigacalorie şi le va avea şi mai mari odată cu tăierea subvenţiei. În Reşiţa, preţul gigacaloriei este de 413 lei.
„La plata acestei sume contribuie trei părţi, cetăţenul care achită 165 de lei, Consiliul Local Reşiţa care are de achitat ca subvenţie 140 de lei şi Guvernul, tot prin subvenţionare, 108 lei. CET Reşiţa are în acest moment aproximativ 5.000 de abonaţi, iar datoriile sunt uriaşe şi istorice. Dacă se va lua decizia ca populaţia să nu mai beneficieze de subvenţii, în mod cert preţul gigacaloriei va creşte. Este prematur să anticipăm cu cât, însă este o certitudine că se va întâmpla acest lucru“, a spus Aurel Marinescu, directorul CET Reşiţa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu